Sivut

Tausta

maanantai 28. toukokuuta 2012

256


Raparperi-maitokerroskiisseli (4-6 annosta)
Maitokiisseli
0,5 l maitoa
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl sokeria
1tl vaniljasokeria 
Kiehauta maito ja perunajauhot kokoajan sekoittaen (kunnes saostuu). Lisää sokerit, jaa annoskuppeihin ja jäähdytä. 
Raparperikiisseli
0,5 l vettä + 0,5dl suurustamiseen
0,75dl sokeria
3 dl raparperiä
3rkl perunajauhoja 
Kuumenna vesi ja sokeri kiuhuvaksi, lisää kuoritut ja pilkotut raparperit ja keitä kunnes pehmenneitä.
Sekoita 0,5dl vettä ja perunajauhot keskenään ja nosta raparperiseos pois liedeltä, valuta suuruste kiisseliin nauhana ja kiehauta vielä pikaisesti. Jäähdytä ja jaa kuppeihin maitokiisselin päälle.
Eilen tein raparperipiirakan, mutta tein sen samalla ohjeella kuin mustikkapiirakankin, vaihdoin vain mustikat kuorittuihin ja pilkottuihin raparpereihin niin en sitä postaa.
Mulla on 6litraa vielä raparperiä pakastimessa ja lisää pitäisi vielä hakea ennen kuin ne hävitetään anoppilan pihasta, eli saas nähdä mitä keksin vielä niistä (niin ja mähän en oo ikinä muistaakseni raparperistä tykännyt).

ps.randomkuvia ja kuvahaaste toisessa blogissa

2 kommenttia:

  1. Hyy, raparperin paloja. Mää surautan aina soseeksi. Hilloketta, mansikka-raparperisoppaa, raparperileivos ;) Mehua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne palathan on ihan herkkua :O ...muksutki tykkäs...

      Poista