Sivut

Tausta

perjantai 25. toukokuuta 2012

255

Hei hou!
Jotain valmistunut tässä hiljaisuudessa;

Ystäväni tekee muuttoa ja kysyessä onko jotain mitä tarvitsisi kävi selväksi että patalappuja on tasan yksi, eihän sillä määrällä pärjää! Tässä muutama lisää siis jämälangoista 5mm koukulla
Ohje (ravelry)

---

Naapuri ilmoitti olevansa tulossa kahville, eiko äkkiä taikina valmiiksi ja uuniin - kello ilmoitti näiden olevan valmiina juuri kun vieraat pääsi sisälle (naapuri -käsitehän on maalla suhteellinen).
Munattomat kaurakeksit (12kpl);
1,5dl sokeria
1dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
75g sulatettua voita 
Kuivat sekaisin kuppiin ja sekaan sulanut voi, taikina on aika jämäkkää joten käsin otin ja painoin pellille n.ruokalusikallisen kokoisia lättyjä. n.8min oli hyvä aika 175asteessa mein uunilla.
Näistä tulee paljon parempia kun muistaa sen sokerinkin laittaa - kolmannella tekokerralla viikon sisään unohdin sen (tottahan se oli juuri se satsi joka oli lähdössä tyttären nyyttikesteihin), onneks tapana on maistaa ennen uuniin laittoa ja huomasin sen niin että tilanne oli vielä pelastettavissa.

---

Eilen oli viimeinen kerhokerta vanhemmalla tytöllä ja siellä oli nyyttärit, lelupäivä ja naamiaiset. Tyttö heti ilmoitti että haluaisi olla prinsessa.
Röyhelöisin mekko ja paita kaapista, hiukset yöksi suihkun jälkeen letille ja virkkuukoukku käteen; ensimmäinen jäi liian pieneksi ja huonosti sai hiusten alle joten totesin että panta mallinen olisi parempi. Kruunuhan rinsessalla täytyy olla (mun vapputiara on kokenut vuosien aikana kovia ja se on korjausta vailla joten sen jätin laskuista).
ohje (ravelry)
sama ohje sovellettuna
Lisäksi on vielä lähes valmiina yksi sukkakukkaro, mutta joku on piilottanut siihen tulevan kehyksen paikkaan X...
Sadetta odotellessa jatkelen etsintää (haluisin ulos mutta ko me asutaan koivujen keskellä, niin mä elän tällähetkellä avaaviensuihkeiden ja allergialääkkeiden voimalla - vähä kun sataisi niin ulkona olisi kivempi sen jälkeen olla...)

1 kommentti:

  1. Kiitos reseptistä! Täytyy kokeilla lasten kanssa tehdä kun kuulostaa helpoilta! Milloinkahan saan itseäni niskasta kiinni ja tekisi muutaman jämälanka-patalapun - niitä kun ei tosiaan oo koskaan liikaa!

    VastaaPoista