Sivut

Tausta

torstai 7. huhtikuuta 2011

127

Kun siivota piti, mutta kun leivotutti...
Arkileipä (ohje hukkui jo, tarkistan nimen ja määrät illemmalla?

1pss kuivahiivaa
2,5dl lämmintä vettä
25g sulaa rasvaa
1rkl siirappia
0,5rkl etikkaa
0,5rkl suolaa
3,5dl ruisjauhoja
2-2,5dl vehnäjauhoja

Vesi,rasva ja hiiva sekaisin, siihen siirappi, etikka, suola ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhoja tarpeen mukaan kunnes taikina on sitkoisaa.
Pyörittele palloks leivinpaperille, voitele vedellä ja lisää karkeita jauhoja pintaan (meillä ei ollu karkeita ni laitoin tota leivontajauhoo - kai se on ihan sama mitä se on).

225astetta alatasolla n.40min.

Ihan kiva tehdä itse välillä leipää, yllätyin kyllä tuosta että noin pienikö siitä tuli, ohjeessa oli tuplasti ton kokosesta kuva (halkasija varmaan jotain 15cm luokkaa).
Vähän miehen mielestä tuli tukusaa, mutta mä tykkäsin ja hyvin näytti esikoisellekkin maittavan.

Kokeilin myös Gulassin tekoa tänään, se onnistui yli odotusten vaikka varsinaista ohjetta ei ollutkaan, vain ainelista ja sekin päästä vedetty ;)

Ja kukkia on aherrettu uusilla leikkureilla valmiiksi jonkun verran, leikkurin lisäks tossa paketissa oli kohokuviointilaite tuolle kukalle jolla saa noita vähän muotoon - on muuten jämäkkä, saa koko kropanpainolla tämä mamma painaa että jälkeä tulee...
Näiden lisäksi tein ruusun, mutta se oli testi ja valkoinen niin siitä en kuvaa ottanu, ei siitä hirveesti olis selvää saanu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti