Sivut

Tausta

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

004


Pohja:
4 munaa (1 muna/3hlö)
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
Vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi, sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään sihdaten vaahdon sekaan. Lopuksi sekoitetaan lämmin vesi taikinaan ja kaadetaan voideltuun/korppujauhoitettuun 23cm vuokaan. Paistetaan 175 asteessa 40minuuttia.
Täyte:
Dr.Oetker:in Suklaamousse 1pss (riittää yhteen väliin)
Kuorrute:
Vaahtokarkkimassa (ohje: Marie)
200g vaahtokarkkeja
noin 2/3 pkt tomusokeria
2/3rkl vettä
1tl elintarvikeväriä
1. Sihtaa noin puolet tomusokerista kulhoon valmiiksi odottamaan. Voitele hyvin kevyesti kuumuutta kestävä kulho kasviöljyllä. Kaada vaahtokarkit kulhoon ja lisää vesi, kuumenna niitä mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täydellä teholla,(800W) joka välissä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet kuohkeaksi massaksi. Yhteensä noin 2 minuuttia mikrosta riippuen.
2. Tee tomusokeriin keskelle kuoppa ja kumoa sulaneet vaahtokarkit tomusokerikuoppaan. Voitele käsiäsi hieman kasviöljyllä estääksesi taikinaa tarttumasta käsiisi. Taikina on erittäin tahmeeta tässä vaiheessa. Lisää elintarvikeväri.
3. Alusta loput tomusokerista vaahtokarkkisulaan, lisää tomusokeria vähän kerrallaan.
4. Vaivaa kunnes seos on tasaista ja sileetä ja irtoaa kulhon reunoilta ja muuttuu kiinteäksi sileäksi palloksi. Kääri taikina kaksinkertaiseen kelmuun ja anna seistä mielellään seuraavaan päivään huoneen lämmössä estääksesi taikinasta tehtyjä kuvioita kutistumista.
Reunoilla 2dl vispikermaa vaahdotettuna ja sokerilla maustettuna.
Koristeet:
Vaahtokarkkimassa-ruusut tein pisaran muotoisen keskustan ympärille pisaran mallisia taikina levyjä pyörittämällä, väriaineen lisäsin pensselillä vasta muotoilun jälkeen ja samalla muotilla tein lehdetkin. Mitään varsinaisia muotteja mulla ei näihin ole, mutta käytin sydämen muotoista piparimuottia jonka jälkeen leikkasin sen kahteen osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti