Sivut

Tausta

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

003


Ohjeesta tulee 2 kpl pitkoja
2,5dl maitoa
1pss kuivahiivaa (tai 25g tuorehiivaa)
1tl suolaa
1dl sokeria
½ rkl kardemummaa
7-8dl vehnäjauhoja
75g voita
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva jauhoon. Sekoita nesteeseen suola, sokeri ja kardemumma.
2. Lisää jauhoja sen verran että saat aikaan vellimäisen seoksen ja vatkaa voimakkaasti jotta seos saa ilmaa. Lisää jauhoja (jätä pari desiä) ja pehmeä voi.
3. Alusta taikinaa kunnes voi on sekoittunut ja lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa helposti astiasta ja käsistä.
4. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta kuusi pitkulaa (n.1-2cm halkaisijaltaan) ja letitä ne kahdeksi pitkoksi leivinpaperille, voit tässä vaiheessa halutessasi voidella pitkot voisulalla ja ripotella päälle raesokeria. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti