Sivut

Tausta

perjantai 9. maaliskuuta 2012

229

Mies toivoi eilen leipää, illemmalla toive vaihtui sämpylöihin... ...mutta ko mua ärsyttää mun sämpylät kun niitä voisi käyttää vaikka tiiliskivien sijasta o.O
Aamulla etsin ohjeen "Pomminvarmat sämpylät" ja en voi sanoa kuin että WOW! Ne onnistui, täydellisiä muhkeita ja pehmeitä sämpylöitä.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 10-12 dl jauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista. Sulata rasva pehmeäksi ja lisää se taikinaan. Lisää loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla ainakin puoli tuntia.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja vaivaa jälleen kimmoisaksi. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota pellillä parikymmentä minuuttia leivinliinan alla. Voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistamista maidolla. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10 - 15 min.

---

Tähän ohjeeseen kun yhdistin neuvon jotta ei laita liikaa jauhoja taikinaan - mitä löysempi sen parempi ja sit vetelee sen turvonneen köntin vaa palasiks ja pellille, eikä turhia pyörittele niin johan on meheviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti