Sivut

Tausta

maanantai 27. joulukuuta 2010

095

Joulupiparit , tietyistä syistä maidottomia, munattomia ja piparimausteettomia (en viitsinyt alkaa ettimään mikä mausteista allergiaa tytölle tekee, tiesin että kardemumma se ei ole niin tyydyin vain sen käyttöön). Ohje Kattimatikaiselta ja se on seuraavanlainen niinkuin itse tein:

250 g kasvismargariinia (x-tra).
2 dl sokeria
1 dl sunnuntai vaahtoutuva vaniljakastike (ei jaksettu etsiä maidotonta vispikermaa)
2.5 dl perunajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

Lisää pehmeään rasvaan sokeri ja muut kuivat aineet, lopuksi vaniljakastike. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taikina saattaa tuntua aika löysältä, anna sen levätä kylmässä joitain tunteja niin sitä on helpompi käsitellä.
Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla, hyvin jauhottaen melko ohueksi levyksi (kuin piparkakkutaikina) ja ota siitä muoteilla pipareita.
Paista 200 asteessa kunnes saavat vähän väriä, noin 10 min.
Koristele halutessasi!


Nämä on valmistaikinasta, joten en niitä ala sen enempää selittämään; 1kg paketista tulee muuten 24kpl, 2 x 0,5kg paketeista 20kpl... ...ja aina se viimeinen pellilinen on uunissa liian kauan - onneksi se on yleensä vajaa satsi jossa on ne jotka ei aiemmille pelleille mahtunu.

Joulupukki ei tuonut yöpaitaa, joten äidin piti se ommella... Taisin joskus aiemmin mainita kankaasta josta on myös mulle äitini tehty yöppärin - tämä on sitä samaa, ja tätä on tallella vielä sen verran että toivottavasti ei jää niin että tytöt tekee tästä vielä omilleen ;)
Luistin ja vedin helman, kauluksen ja hihat vain saumurilla, tää kun piti saada vauhdilla tehtyä kun mies oli vielä kotosalla eilen...

Valakaa muhun ispiraatioo myös neulomiseen...! Muutama kerros päivässä ei meinaa riittää, jäljellä kun olisi muutama sata kerrosta... ...ja mun clapotiskin odottaa puikoilla, nilkkaimetkin himottais, mutta en anna itselleni lupaa alottaa uutta neuletta ennenko leggarit on valmiit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti