Sivut

Tausta

maanantai 6. joulukuuta 2010

089

Hyvää syntymäpäivää itsenäinen Suomi (ja minä...)!

Mielettömän hyvän kakun tein (ellei kermavaahtoa lasketa, se ei taaskaan vaahtoutunu kunnolla joten lättäsin sen vaan reunoille [tämä ongelma on mulla aina kaikilla kermoilla] ;D), eikä siitä jäänyt edes kuvaa muistoksi... Ekaa kertaa ikinä mun pohja ei lässähtäny ja se jopa nousi...
ja tää on myös maidoton/munaton.

Pohja tällä ohjeella (Allergialiemessä): 
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl kauramaitoa (vettä tai mehua)
200 g sulatettua margariinia

mannaryynejä vuoan leivitykseen

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja sula margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (halkaisija 26 cm). Taikinaan kannattaa tehdä "kuoppa" keskelle, koska kakku tahtoo nousta enemmän keskeltä kuin reunoilta. Paista 180 asteessa noin 50-60 minuuttia.

Päälle ja väliin laitoin kinuskia tällä ohjeella:
3 dl vettä tai kaurajuomaa
1 dl sokeria
1/2 dl siirappia
3 rkl perunajauhoja tai Maizenaa
50 g margariinia

Mittaa kattilaan neste, siirappi ja sokeri sekä perunajauhot. Kuumenna sekoittaen ja kiehauta. Lisää margariini. Anna kiehahtaa kiisseliksi, jäähdytä.

Väliin laitoin mansikkahilloa, banaania ja kinuskia^, koristelin vielä banaanisiivuilla.


Kermavaahdon tein Sunnuntai kuohkea vispi - "kermasta" joka on maidoton kasvirasva-valmiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti