Sivut

Tausta

tiistai 22. tammikuuta 2013

302

Om nom nom...
Tää on herrrrkullista

Saaristolaisleipää
1l piimää
2pss kuivahiivaa
2dl siirappia
2rkl suolaa
3dl maltaita
3dl leseitä
3dl ruisjauhoja
10dl vehnäjauhoja
(Puolukkasurvosta)
1. Lämmitä piimä liedellä kädenlämpöiseksi, lisää hiiva
2. Lisää siirappi ja jauhot, sekä suola, sekoita esim. puuhaarukalla
3. Taikina jää melko löysäksi. Jaa taikina kahteen pitkänomaiseen voideltuun vuokaan ja kohota pari tuntia.
4. Paista uunissa ensin 175 asteessa 40min (kun leivät ovat kohonneet) ja peitä leivät foliolla ja jatka leipien paistamista vielä 40min
Leipä säilyy hyvin ja sen maku on parhaimmillaan pari päivää leipomisen jälkeen.

3 kommenttia:

  1. Kui sulla on noin vaaleita leipiä? Käytitkö mitä siirappia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan perus tummaa siirappia laitoin
      Millasii maltaita sä käytät? Siis onko se jauhettua, ku siinä mun ja mummun leivät ainakin eros toisistaan ku mulla on sellasta isoo ja sillä jauhoi...

      Poista
  2. Mulla on ohje, johon tulee desi enempi siirappia ja 2 dl enemmän vehnäjauhoja. Arviolta sadan leivän jälkeen muiden kyllästyttyä leivän makeuteen kokeilin korvata puolet siirapista appelsiinimehulla, mutta vähän mautonta on mun mielestä. Pitääkin kokeilla puolukkasurvosta tai jotain muuta sosetta seuraavaksi.

    VastaaPoista