Sivut

Tausta

maanantai 9. huhtikuuta 2012

241

Pitää kai tehdä vielä kolmas kakku, kun en vieläkään sitä kuvaa saanut toisella yrittämällä...

Hellapoliisin mangokakkua vähän muokkasin (tokaversiossa pakottavasta syystä enemmän).

Pohja:
150-175 g kaurakeksejä
50-75 g margariinia tai voita
Täyte:
6 liivatetta
2 dl vispikermaa
200 g rahkaa
1prk mangososetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
3 rkl vettä
Kiille:
1 dl vettä
2prk mangososetta
1 1/4 dl hyytelösokeria
Reunoille:
1 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria 
Murusta keksit sulan margariinin joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka, mangosose, vaniljasokeri ja sokeri.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään yön yli. 
Mittaa kattilaan vesi ja mangosose, kiehauta.
Lisää kiehuvaan seokseen koko ajan sekoittaen hyytelösokeri, keitä miedolla lämmöllä minuutin verran.
Nosta seos sivuun hetkeksi jäähtymään.
Valuta kiille kakun pinnalle. Nosta kylmään siksi aikaa, että kiille hyytyy.
Ite koristelin sulattamalla Maraboun maitosuklaata ja pursotin sen nauhaksi pitkin kakun pintaa.
Toisessa versiossa mulla oli jo pohja vuoassa, liivatteet likoomassa ja kerma kaadettu kulhoon kun huomasin että rahkaa ei ole ostettu - DÄMN - no yksinkertaisesti vain jätin sen pois ja laitoin tilalle toisenkin purkin mangososetta (ja kiilteeseen sitten vain yhden) - ja herrrkullista oli.

---
Aah - huomenna pääsen hakemaan lankoja postista (ja pari kerää kaupastakin) :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti