Sivut

Tausta

maanantai 15. lokakuuta 2012

280

Alkaa taas kaipaamaan kotiin jotain uutta pientä ilmettä... ja tylsä lasipurkki jossa puuhaarukat ja lastat pääsi ekana kohteeksi.
Novita isoveikkaa ja jotain jämää
6mm puikoilla.
---

Mä oon saanu nyt lahjotuksena tutuilta kahvipusseja ja halusin jotain kokeilla - kassin kanssa mulla meni hermot kun migreeni alko pukkaan päälle ja lapsetkin kiukkus jaloissa, mutta mun paperinen neulekassi huusi jo armoa niin että jotain oli saatava aikaan ja äkkiä... ...tässä tulos, jatkan harjoittelua :D

---

"äitiiiii, sä lupasit tehä keksejä" - jaa lupasin vai?

Lusikkaleivät 30kpl

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,75 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

1. Ruskista rasva vaalean kullanruskeaksi.
2. Ota kattila liedeltä, lisää sekaan sokerit. Sekoita seos kylmäksi esimerkiksi kylmässä vesihauteessa.
3. Sekoita leivinjauhe ja jauhot. Lisää taikinaan ja sekoita seos murumaiseksi taikinaksi. Tee taikinasta peukalonpään kokoisia palloja. Painele ne yksitellen kevyesti kahvi- tai teelusikan syvennyksiin. Silottele reunat tasaisiksi. Liu'uta taikina varovasti uunipellille leivinpaperin päälle.
4. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla kymmenisen minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kauniin kullanruskeita. Jäähdytä.

---


Leipä (pellillinen)

10 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl kauraleseitä
2 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
6 dl vettä
2 muna

Voiteluun:
½ dl vettä
1 rkl siirappia

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Kaada vesi jauhoseokseen ja lisää muna. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna kohota n. ½ tuntia.

Kaada taikina keoksi pellille, ripottele pinnalle hieman jauhoja, tasoita ja peitä leivinliinalla. Kohota vielä n.½ tuntia. Paista 200-asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

Valmista siirappiseos: Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi. Voitele kuuma leipä sillä ja paista vielä vielä noin 5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti