Sivut

Tausta

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

213

Niinhän se meni että myös meiltä katkesi sähköt... yli15h oltiin ilman (eihän se tuntunu missään alkuvuoden viikkoon verrattuna). Meiltä katkes myös vedet kun on oma kaivo, mutta etukäteen oltiin otettu astioihin ja tonkkiin varalle kun alkoi sähköt pätkimään. (Meillä on muuten aika hyvä varustus sähkökatkojen varalle kynttilöitä, lamppuja, kerttisastioita, lähdevettä ja grillialustoja joilla voi ruuan laittaa kaasulla tai takassa, pesupyyhkeitä, pattereita, patteriradio ja pari ylimääräistä puhelinta)
Tuona aikana istuttiin kynttilän valossa, lämmitettiin takkoja, luettiin kirjoja ja leivottiin tietysti...


Glögikakku ilman sähköä (tarvitaan kuitenkin esim. kynttilä)
Pohja:
2/3 pakettia kantolan kaurakeksejä (munattomia)
75g margariinia
Täyte:
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3rkl kuumaa glögiä
1dl tomusokeria
1tl kanelia
4liivatelehteä
Kiille:
0,5dl vettä
3,5dl glögiä
4 liivatelehteä

Pohja: Murskaa kaurakeksit ja sulata rasva kuumuuden kestävässä astiassa - itse sulatin takan edessä emalikupissa.
Täyte: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita sokeri ja mausteet. Nostele vaahto tuorejuustoon. Lämmitä glögi lähes kiehuvaksi kynttilän päällä sen kestävässä kupissa, liota liivatteet siihen ja anna hieman jäähtyä. Kaada norona liuos täytteen sekaan ja levitä pohjan päälle. Kylmään jäähtymään n.3tunniksi tai siksi aikaa että täyte hyytyy (meillä eteisen lämpölukemat vastaa sähkökatkon aikaan jääkaappia).
Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi kynttilän päällä ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liuos hyvin glögin joukkoon ja anna jäähtyä. Kun glögiseos alkaa hyytyä, kaada se täytteen päälle ja anna hyytyä kylmässä n. 3 tuntia tai niin kauan, että seos on täysin hyytynyt.  Itse laitoin glögin liian aikaisin ja se valui hieman vuoan alareunasta läpi (tätä uumoillein laitoinkin sen vadin päälle).

Takan edessä en saanut liivatteille tulevaa nestettä tarpeeksi kuumaksi (en uskaltanu laittaa kuppia takan sisään, niin se varmaan olis onnistunu) niin liivatteet ei kunnolla liuenneet, kynttilällä sain sitten homman hoidettua kotiin - tosin takkalämmitys yrityksen johdosta kakun "hytinään" jäi hieman liivatepaukkuja.

1 kommentti:

  1. Meillä myös varustauduttu sähkökatkoksiin mutta tuo leipominen ei oo edes piipahtanut aatoksissa :)

    VastaaPoista