Sivut

Tausta

tiistai 28. syyskuuta 2010

075

Mä en oo onnistunnu vielä löytämään maidottomia karjalanpiirakoita, joten ne täytyi tehdä itse.


Kuori:
2dl kylmää vettä
2tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
Sekoita aineet kuhossa keskenään ja pyöritä taikina pötköksi. Jaa 20 osaan jotka kaulitaan ohuiksi ympyröiksi, käytä apuna ruisjauhoja ettei jää kiinni.
Puuro:
2dl vettä
2dl puuroriisiä
1tl suolaa
1l kaura/riisimaitoa
Kiehauta vesi ja lisää riisit ja suola, keitä kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen n.40min, anna hetki jäähtyä.
Lisää puuroa reilu ruokalusikallinen jokaisen taikinaympyrän keskelle, käännä reunoilta ja rypytä. Paista 300 asteessa noin 15min. Halutessa voi vielä paistamisen jälkeen kastaa maito-voi seokseen, mutta mä en tätä tehny koska mun mielestä se tarvittee oikeaa maitoa ja voita, enkä mä voi käyttää kuin kasvismargariinia...

edit// Portin karjalanpiirakat on maidottomia ja munattomia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti