Sivut

Tausta

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

045

AARGH! Mä kirjoitin pitkän tekstin ja miehen kone onnistui sen hävittämään (mun kone ei siis toistaiseksi ole käytössä teknisten ongelmien takia)

"...tee huiveja" (näin muistan joskus talvella sanoneeni)! Laitan taas kuvaa inspiraation lisäämiseksi koska haluaisin että nämä ovat valmiina ennen vauvan syntymää ja aika alkaa käymään vähiin -  3 viikoa laskettuun aikaan, enkä ole enään ollenkaan varma pysyykö tämä sinne asti mahassa.

1. Tämä kohta kuukauden puikoilla ollut Revontuli on enään muutamaa kerrosta ja pingotusta vaille. Johtuen käyttämästäni langasta (Novita Nalle - Kukkaketo/ruusu) ja puikkojen ohuudesta johtuen tästä tulee vähän pienempi kuin suunnittelin - tietysti sitä voisi kasvattaa kerroksia ja silmukoita lisäämällä vielä, mutta taidan jättää kerrosmäärän alkuperäiseen ohjeeseen. Ja aika veikeän värinen, piristämään viileitä päiviä. huivi näyttää vähän hassun malliselta koska on vielä puikoilla, jotka alkaa jäämään lyhyiksi enkä siis voinut levittää hirveän paljon etenkin kun se sitten kääntyisi "riippukeinuksi". Mutta kohta se pitäisi pingotukseen saada ja sitten näkee mitä siitä tuli.

2. Kirjakaupoissa kierrellessä sattui Debbie Stollerin Stitch 'n Bitch - Koukussa: Virkkaajan käsikirja mukaan ja siinä on virkkauksen salakieli selitetty niin yksinkertaisesti että jopa minä opin... Harjoittelin ensin päivän verran tekemällä isoäidinneliöitä jotka muuten taisi löytyä myös tuosta kirjasta ja sitten aloin kirjan ohjeiden kimppuun; taitaa olla 6. kerros menossa Simpukkashaalista:

Neliöistäkin mulla oli kuva, mutta se oli niin ylivalottunut että ne siis myöhemmin, niitä on nyt tällä hetkellä neljä kipaletta ja tarkoitus olisi vielä lisää tehdä jos niistä pienen huovan saisi...

---

Kerrottakoon vielä että tein itse siman tälläisellä ohjeella:
4l vettä
200g taloussokeria
200g fariinisokeria
1dl siirappia
1/8 tl tuorehiivaa
1 sitruuna
Kaada sokerit ja siirappi isoon astiaan. Keitä puolet vesistä, kaada ne imellysten päälle ja sekoita kunnes sokerit on liuennut, lisää loput vesistä.
Pese ja viipaloi sitruunat ja laita ne sokeriliemeen, kun liemi on kädenlämpöistä lisää murennettu hiiva.
Anna seistä seuraavaan aamuun (ite tein illalla ennen nukkumaan menoa) ja pullota lisäten samalla n. teelusikallisen sokeria ja jokusen rusinan. Laita viileään ja odota kunnes rusinat nousee pintaan. Itellä nousi jo seuraavana päivänä joten tämä sima ei kauaa siis kestänyt (valmistus kuin tuhoaminenkaan).

Meillä tämä oli 4l sopiva määrä tehdä kun kukaan muu ei sitä juo kuin minä. Viinimittarin kanssa pääsin vihdoinkin yhteisymmärrykseen, ollaan ihmetelty kun omatekemässä kaljassakin on ollut muka 5 prosenttia (eiku promillea?) vaikkei ole edes pienestä sievästä ollut tietoakaan sitä juomalla ja muutamaan kertaan sain taas miettiä kun simankin yhteydessä mittari hyppäsi samoihin lukemiin - uskaltaako sitä raskaana juodakkaan. Ongelma oli siinä että mittaria pidettiin kädessä ja ilmeisesti pieni tärinä sai sen liikkumaan aina vain "alemmaksi", mutta kun mittauksen teki pöydällä niin lukema jäi 0,5:een.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti