Sivut

Tausta

tiistai 7. tammikuuta 2014

354

Vuoden viimeiseen työhön kaivoin vyyhdinpuut jotta saisin Novitan Tennesseen vyyhdistä keräksi - se kun oli joskus purettu työstä ja käynyt sitten veden kautta suoristumassa (normaalistihan tuo keränä oli myynnissä).

Sitten pääsin vihdoin aloittamaan - joku on nimittäin piilottanut kaikki meidän tiskirätit ja keittiö oli sen näköinen ettei sinne voinut appivanhempia päästää uuden vuoden viettoon. Meinaa vain nyt häiritä tuo laaduntarkkailija joka olisi mieluiten vain mun kasvaneen mahan päällä (muutenhan tuo on pääasiassa ulkokissa).

Mutta sain sen valmiiksi kuitenkin ja keittiön pinnat siisteiksi. Tennessee - jos sitä vielä jostain löytää - on ihan loistavaa lankaa rättiin jolla pitää pystyä hankaamaan pinttyneempääkin likaa

Dropsin Karismasta neulottu mustat 43 koon villasukat, jos mustaa väriä on vaikea neuloa tähän vuoden aikaan - niin kyllä sitä on vaikea kuvatakkin.

Vuoden ensimmäiset tilaustyöt on jo valmistuneet:
Pikerocksin (kurkatkaapas kivi ja -koru tarjontaa, itse olen "koukussa") kautta olen saanut muutaman tilauksen että rumpukiville pitäisi saada pussi jossa morkula kulkee nätisti mukana. Olen muutaman umpinaisen tehnyt, mutta kyllä vaan tämä verkko tuntuu vievän voiton koska tästähän näkee sen mikä on se olennainen.


Vuoden ekoina päivinä mun alkoi tekemään mieli uunituoretta leipää, Saaristolaisleipä ei ihan uponnut ajatuksena, eikä myöskään ihan perinteinen hiivaleipä - joten tein jotain siltä väliltä heittämällä jauhoja sekaan sen mukaan mitä kaapista löytyi.
Vuokaleipä
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kaljamallasta
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
n. 8 dl vehnäjauhoja

Voitele vuoka voilla. Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola, siirappi, hiutaleet ja mallas. Anna turvota vedottomassa paikassa 30minuuttia. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Taikina jää löysäksi joten käsiä ei tarvinnut ollenkaan sotkea taikinaan.
Kaada taikina voideltuun vuokaan (n.2/3). Anna kohota vielä tunti ja paista uunin alatasolla 250 asteessa n.25 minuuttia.

Pinnalle ripottelin vielä pellavansiemeniä ennen uuniin laittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti