Sivut

Tausta

maanantai 10. syyskuuta 2012

274

mmm... ...MARENKEJA!
Kun kerran kuopuskin on päässyt kananmuna-allergiastaan (tai sitten ei) niin tehdäämpä marenkeja.


4 kananmunan valkuaista
5rkl sokeria
2rkl kaakaojauhetta (mää käytin sitä sokeroitua, ei leivontaan tarkoitettua "lastenkaakaoo" - leivontakaakaosta ko saan vaa migreenin)

Kananmunista erotetaan valkuaiset ja keltuaiset (mä en ymmärrä vieläkään mikä tässä on se vaikea osuus).
Valkuaisia vatkataan ja vähitellen lisätään sokeria ja kaakaojauhetta, niiden lisäämisen jälkeen vatkataan 10min että vaahto on kuohkeaa ja pysyy astiassa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. :D
Ohjeessa luki 60min ja 100astetta jonka jälkeen uuni sammutetaan ja pidetään jälkilämmössä, mutta mä totesin kaupasta tultuani (sammutin ja jätin uuniin) että ne on vielä liian kosteita ja sitkeitä - laitoin lämmön 150 asteeseen ja vielä 20minuuttia ja jälkilämmössä jäähdytin niin ne oli hyviä.

Tälläinen määrä kananmunaa olikin kuopukselle liikaa, mahakipeäksi ja naama laikukkaaksi - sama reaktio tuli nyt testatessa paistetusta kananmunastakin kun sitä enemmän söi. Kuitenkin esim. kakkupohjassa, murekkeessa, makaronilaatikossa sen kestää hyvin ilman oireita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti